Vă trebuie:
Pentru blat:
- 6 ouă
- două linguri de cafea instant (ness)
- o linguruţă de praf de copt
- 200 grame de zahăr
- 125 de grame de făină
- un pliculeţ de zahăr vanilat
Pentru crema:
- 250 grame de mascarpone
- 250 grame de brânză dulce de vaci
- sucu de la o portocală
- o linguriţă de coajă rasă de portocală
- 100 grame de zahăr
Pentru însiropat blatu:
- 75 de mililitri de apă
- o lingură de cafea instant (ness)
- 3 linguri de zahăr pudră
Pentru decor:
- 300 mililitri de frişcă
- 300 grame de ciocolată albă şi neagră
- pastă de zahăr pentru trandafiri
- perle de zahăr
Mod de preparare:
Blatul:
Dizolvaţi cafeaua în două linguri de apă fierbinte. Separaţi ouăle....
albuşurile le bateţi spumă cu 100 de grame de zahăr...
gălbenuşurile cu cealantă sută de grame de zahăr, zahărul vanilat şi cafea se face cu mixeru până e ca o cremă...
....
încorporaţi făina şi praful de copt, ambele cernure...
aşa trebuie să arate...
adăugaţi apoi albuşul bătut şi amestecaţi uşor cu o lingură de lemn...
înainte de toate... ungeţi o formă pentru tort cu margarină (la cub) şi pe fund puneţi hârtie de copt... (ungeţi şi hârtia cu puţină margarină)
turnaţi compoziţia în formă şi daţi-o la cuptorul preîncălzit pentru cca. 30 de minute
încorporaţi făina şi praful de copt, ambele cernure...
aşa trebuie să arate...
adăugaţi apoi albuşul bătut şi amestecaţi uşor cu o lingură de lemn...
înainte de toate... ungeţi o formă pentru tort cu margarină (la cub) şi pe fund puneţi hârtie de copt... (ungeţi şi hârtia cu puţină margarină)
turnaţi compoziţia în formă şi daţi-o la cuptorul preîncălzit pentru cca. 30 de minute
apa, cafeaua, coniacul şi zahărul pudră se amestecă bine până se topeşte tot... se însiropează blatul de tort.
Crema:
Amestecaţi brânza cu mascarponele, zahărul, coaja şi sucul de portocale... mixaţi la el cca 5 minute... da-ţi-l la rece pentru aproximativ o oră şi jumătate...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu