Aveţi nevoie de:
- 500 grame de făină ( eu folosesc cea Boromir, îmi place foarte tare... nu m-a dezamăgit nicodată) - un cub de drojdie proaspătă ( 25 de grame )
- 150 mililitri de lapte cald
- coajă rasă de lămâie
- 70 grame de zahăr
- două ouă
- esenţă de vanilie
- 40 mililitri de ulei
- un praf de sare
- zahăr pudră amestecat cu un pliculeţ de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un castron mai mare, se face o gaură în mijloc.
Jumătate din cantitatea de lapte se amestecă cu cubul de drojdie şi cu două linguri de zahăr, se amestecă până s-a dizolvat toată drojdia.
Se lasă 20 de minute să se odihnească. După cele 20 de minute trebuie să arate cam în poză.
Restul de lapte se amestecă cu restul de zahăr, ouăle, coaja rasă de lămâie, sarea, vanilia şi uleiul într-o crăticioară, apoi se dă pe foc mic până se încălzeşte...
Acest amestec se toarnă peste făina cu drojdie, şi se frământă până nu se mai lipeste şi face ,,băşici,, ... la final se mai frământă cu puţin ulei şi se lasă la crescut timp de o oră la căldurică. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu