- un kilorgram şi 300 de cartifi
- 300 grame de făină
- 600 grame de prune mai mici- un ou- sare- un pachet mic de pesmet
- 70 grame de griş
- scorţişoară
- zahăr
Mod de preparare:
Spălăm cartofii, îi punem la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare.
Prunele se spală, li se scot sâmburii şi se presară zahăr pe ele.
Într-o tigaie punem pesmetul şi îl lăsăm pe foc până capătă o culoare rumenie. După ce s-a răcit puţin pesmetul, adăugăm zahăr şi scorţişoară după gust.
Cartofii fierţi îi curăţăm de coajă, îi zdrobim bine apoi adăugăm oul, făina şi grişul... Frământăm bine aluatul până nu se mai lipeşte.
Punem o lingură de compoziţie în palmă în mişloc punem o jumătate de prună şi formăm găluştele.
Punem găluştele la fiert, când se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt fierte... ATENŢIE: DUPĂ CE PUNEŢI GĂLUŞTELE ÎN OALĂ SĂ FIARBĂ AMESTECAŢI CU O PALETĂ CA SĂ NU SE LIPEASCĂ DE FUND !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu