miercuri, 19 ianuarie 2011

Ciorbă de fasole cu oase afumate


Ingrediente:

- fasole
- 4 morcovi de mărime medie
- 3 cepe mişlocii
- o rădăcină de pătrunjel
- oase afumate
- 4 linguri de bulion
- o crenguţă de cimbru
- 10 căţei de usturoi
- condimente



Mod de preparare:


Fasolea se pune la fiert în 2-3 ape.... când este pe trei sfert fiarta se mai schimbă odată apa şi se bagă şi oasele afumate.

Când sunt aproape fierte şi oasele se adaugă şi morcovii, patrunjelul rădăcină, ceapa tăiată mărunt, usturoiu bătut şi lingurile cu bulion.

Se sărează după gust. La final se bagă crenguţa de cimbru şi se lasă cca 6 minute după care se aruncă.

Este foarte gustoasă... mie îmi place că oasele afumate nu sunt de la magazin, sunt afumate acasă... astea sunt cele mai bune.


POFTĂ BUNĂ !!!

Niciun comentariu: