luni, 18 octombrie 2010

Sarmale cu carne de porc în foi de varză


- 1 kg de carne de porc mai grasă
- varză murată
- 2 linguri orez
- 2 cepe
- o ceașcă de bulion
- 1/2 ardei gras
- sare / piper
- o crenguță de cimbru
- 200 grame de slănină afumată
- untură

Mod de preparare
Se taie carnea bucăți și se toacă prin mașină. Ceapa se toacă cu cuțitul și se călește în untură. Orezul se spală în câteva ape și se lasă în apă până se umfle upțin.
Apoi se amestecă carnea cu orezul, ceapa, sarea și piperul. Dacă tocătura nu e destul de grasă, se mai adaugă puțină untură.
Se desface varza în foi și se spală bini în 3 - 4 ape ca să iasă sarea din ea. ( varza dulce se opăreste ).
Fiecare frunză se taie în 3 - 4 părți ca să se facă sărmăluțe mai mici. În fiecare bucată de frunză se pune câte o linguriță din compoziția de carne și se înfășoară în frunză în formă rotundă sau ovală.
Se așează în cratiță, la fund, un rând de varză tocată, un rând de feliuțe de slănină tăiate subțiri, apoi un rând de sărmăluțe așezate circular și iar un rând de varză, slănină și iar sarmale.
Se adaugă foaia de dafin, boabe de piper, cimbru și iar un rând de varză tocată și tot așa până se termină de pus toate sarmalele.
Deasupra se acoperă cu o frunză mare de varză, se toarnă apa și zeamă de varză și se pun pe foc să dea 2 - 3 cloclte, după care se pun în cuptor. Se fierb 3 ore la foc mic. După jumătate de oră de fiert se adaugă bulionul de roșii și ardei gras tăiat în două.
Sarmalele să fie bine scăzute și frunza de deasupra să fie rumenită.
Sarmalele se pot înveli și în foi de viță și se acresc cu borș.

POFTĂ BUNĂ !!!!

Niciun comentariu: