sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Prăjitură ,,Deşteaptă,,


Vă trebuie următoarele:
- 9 ouă
- un pachet de margarină unirea
- 9 linguri de făină
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- un litru de lapte


aici este tot ce trebuie...


Separi ouăle... bateţi albuşurile spumă tare.
Gălbenuşurile se freacă bine cu cele 250 de grame de zahăr, se adaugă margarina topit şi răcit, laptele rece de la frigider, albuşurile bătute, zahărul vanilat şi făina... toate pe rând.
cam aşa trebuie să arate compoziţia (foarte lichidă... să nu vă speriaţi).
Se tapetează o tavă cu margarină apoi cu făină, se adaugă compoziţia în tavă şi se la cuptorul preîncălzit pe treapta cea mai sus a cuptorului la foc minim timp de o oră fără să deschideţi uşa acestuia.

După o oră.... surpriză!!! Prăjitura are blat, cremă şi glazură! Şi mai e şi foarte gustoasă...
Se lasă la rece preferabil până a doua zi... (de seara până dimineaţa), nu vă speriaţi... nu o să mai arate aşa crăpată până dimineaţă.

Merită încercată... este foarte uşoară şi foarte bună.... :)
eu sunt foarte mulţumită ;;)


POFTĂ BUNĂ !!!!

Niciun comentariu: