luni, 31 ianuarie 2011

Trandafiri cu mere şi foietaj


Vă trebuie următoarele:
-4 mere mai mari ( roşii şi galbene ) sau numai o culoare
- scorţişoară
- zahăr
- un pachet de foietaj ( aluat franţuzesc )

merele se curăţă de sâmburi, se taie felii foarte subţiri...

se pun intr-o craticeoară cu apă şi cu 5 - 6 linguri de zahăr şi se lasă la fiert cca 5 - 6 minute...

pe un platou mai mare se pun nişte şerveţele de bucătărie... eu am pus pe un blat mai mare ca să îmi încapă toate merele.
Se pun la fiert ca să nu se rupă când le rulezi în aluat.
aşa arată merele fierte...


după ce s-au dezgheţat foiile le-am întins pe masă şi am pus zahăr şi scorţişoară, apoi am tăiat fâşii de cca 1 cm lăţime...
Pe fiecare fâşie de aluat se pune mere... ( feliile puţin suprapuse )



cam aşa aratau înainte să le bag la cuptor...
Se coc la cea mai mică temperatură cca o oră, iar cuptorul trebuie să fie preâncălzit.

Şi cam aşa arată după ce le-am scos din cuptor...


Sunt foarte uşor de realizat... :) merită încercate măcar o dată



POFTĂ BUNĂ !!!!

Un comentariu:

Mirela Vlăduți spunea...

Foarte fain arata, cred ca o sa le incerc si eu, desi nu ma prea pricep la trandafirasi, ornamente si chestiuni de genul asta, dar arata tare dragut. Cred ca sunt si foarte gustosi, yammmy