
Aveți nevoie de:
Foile:
- 3 ouă
- 9 linguri cu zahăr- 250g
- 9 linguri cu ulei- 100 ml
- 550 grame faină
- 1 linguriță amoniac
- 1/2 iaurt mic
Crema:
- 500 mililitri lapte
- 300 grame zahăr
- 100 grame unt
- zeama de la 3 lămâi
- o lingurița coajă de lămâie
- 100 grame făină
Mod de preparare:
Întâi vom face crema pentru că trebuie apoi s-o lăsăm la racit, timp în care vom face foile.
Laptele se pune la fiert și când clocotește adaugăm făina amestecată cu zahărul și învârtim în continuu cu telul ca să nu se prinda, până se îngroașă. Apoi adăugăm treptat zeama de lămâie, amestecând. Luam crăticioara de pe foc și o lăsăm puțin la răcit după care o turnăm în alt vas. Adăugăm apoi untul și coaja de lămâie și lăsăm în continuare la recit.

Foile:
Mai întâi amestecăm amoniacul cu iaurtul și îl lăsăm se se umfle puțin .
Ouăle se bat cu zahărul și apoi punem treptat uleiul. Adăugăm apoi iaurtul și făina, treptat.
Aluatul format îl împărțim în 3 sau în 4.



Acum e simplu: în tava pe care am copt foile, vom asambla prăjitura, în interior. Se umple prăjitura cu crema rezultată.
Tava o acoperim cu folie de aluminiu și o lăsăm la rece... destul...cam o zi ar fi preferabil!
Prajitura se taie și se pudrează cu zahăr pudră sau cu ciocolată rasă.

Este fooarte gustoasa, merită încercată...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu