
INGREDIENTE
- 8 ouă
- 8 ouă
- 500 grame zahăr
- 100 grame mac
- 2 linguri nucă de cocos- 5 linguri făină
- 600 mililitri lapte
- un pachet şi jumate de margarină
- 600 mililitri lapte
- un pachet şi jumate de margarină
- 1 plic de budincă de vanilie
- o esenţă de vanilie
- 1 cutie mica finetti
- 4 pachete de biscuiţi picnik
- 100 grame de ciocolată neagră
BLATUL
Cele 8 albuşe se bat spumă cu un praf de sare, după care se adauga treptat 300 grame de zahăr, macu, făina si cele două linguri de nucă de cocos amestecând uşor cu o lingură de lemn.
Se toarnă în tavă tapetatăgarina cu margarină şi peste cu hârtie de copt.
CREMA
500 mililitri de lapte se amestecă cu cele 8 gălbenuşuri, 6 linguri de zahăr şi prafu de budincă. Se fierb pe foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Când
este gata se ia de pe foc şi se adaugă un cub de margarină (250 de grame).
Când s-a răcit crema şi blatu, se întinde crema în stat uniform şi se aşează biscuiţii unu langă altu.
500 mililitri de lapte se amestecă cu cele 8 gălbenuşuri, 6 linguri de zahăr şi prafu de budincă. Se fierb pe foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Când
Când s-a răcit crema şi blatu, se întinde crema în stat uniform şi se aşează biscuiţii unu langă altu.
GLAZURA
4 linguri de lapte, cutia de finetti, ciocolata, 50 de grame de margarină şi două linguri de zahar se introduc la microunde pentru două minute, apoi se amestecă bine până se omogenizează.
Se toarnă peste biscuiţi şi se dă la frigider pentru 3-4 ore.
POFTĂ BUNĂ !!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu