marți, 6 iulie 2010

Spaghete Carbonara

INGREDIENTE:

- un pachet spachete
- 2 cutii smântână(400 grame cu 25% grasime)
- un caşcaval mic
- o căpăţână de usturoi
- pătrunjel uscat sau vrede
- 400 grame de şuncă presată
- 4 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

Spachetele se pun la fiert cu puţină sare.
Într-o tigaie se pune uleiul şi cu şunca presată tăiata cubuleţe, se prăjeşte puţin. Când este prăjită şunca se adauga smântâna şi caşcavalu (dat pe răzătoare), se lasă până se amesteca bine smântana cu caşcavalu. La sfarşit se adaugă şi usturoiu dat pe răzătoare (pe cea mai mică) şi pătrunjelu mărunt, se mai lasă încă 4 minute pe foc mic.
Când sunt fierte spachetele, se scurg bine de apă şi se mai pune înca o lingură ulei ca să nu se lipească una de alta cînd se răcesc.
Se toarnă compoziţia peste spachete, şi se amstecă cu grijă.

POFTĂ BUNĂ !!!!

Niciun comentariu: