luni, 18 octombrie 2010

Prăjitură Fanta

Blat
- 6 ouă
- 90 ml ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 6 linguri zahăr

Crema 1
- 205 grame margarină ( un cub )
- două pliculețe de zahăr vanilat
- 200 grame zahăr pudră
- 500 grame brânză de vaci dulce

Crema2
- 2 budinci de vanilie
- 750 ml de suc fanta
- 4 - 5 linguri de zahăr


Mod de preparare
Blatu- Se dă drumu la cupror la 180 de grade C.
Făina şi praful de copt si cacao se cern, ouăle se separa. Albuşurile se bat spumă, apoi se adauga gălbenuşurile şi făina cernută. Se amestecă cu o spatulă de jos în sus, se pune uleiul treptat şi se mai amestecă până la omogenizare ( până iasă tot aeru din aluat ).
Se unge o tavă de 26 cm x 32 cm cu margarină şi cu hârtie de copt.
Compoziţia se toarnă în tavă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.





Crema 1- Brânza de vaci se amestecă cu mixeru până se frământă bine. Untul de la temperatura camerei se adaugă și se mixeaza și el, apoi zahărul și zahărul vanilat.
Se gustă pentru a se vedea dacă mai este necesar zahăr.
În tava în care s-a cpot blatu, se ansamblează și crema de brânză, se întinde uniform apoi se dă la frigider.

Crema 2 - Budincile de vanilie se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj numai înlocuim laptele cu Fanta.
Se tornă fierbinte peste crema de brânză, se intinde uniform și se dă la rece pentru 2 - 3 ore.

POFTĂ BUNĂ !!!!

Niciun comentariu: