
INGRDIENTE
- ardei graşi
- varză
- ţelină cu frunze
- 2 morcovi
- pătrunjel
- cimbru
- untdelemn
- sare ( la un litru de apă o lingură de sare )
MOD DE PREPARARE
Se curăţă şi se taie varza subţire de tot. Se spală, se curăţă şi se rade ţelina, mocovii şi pătrunjelul şi se amestecă cu varza tăiată.
Se presară sare, se freacă cu mâna şi se lasă pe planşetă să se scurgă, apoi se mai scurge şi în mâini şi se amestecă cu frunze de ţelină şi cimbru.
Ardeii se spală, se scot seminţele şi cotoarele, se curăţă bine înăuntru şi se umple cu varza pregătită. Se asează în borcan şi se lasă până a doua zi. Dacă s-au lăsat, se mai pun ardei umpluţi cu varză. Se fierbe apă cu sare şi apoi se lasă să se răcească şi se toarnă în borcan peste ardei. Deasupra se pun frunze de ţelină şi crenguţe de cimbru şi se leagă cu lelofan. Se dă la cămară. După 4 - 5 zile se pitocesc se pitocesc şi dacă e necesar se mai adaugă saramură. Apoi se pitocesc odată pe săptămână până se murează varza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu