
INGREDIENTE
- 500 grame unt
- 500 grame făină
- un pahar cu apă
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE
Aluatul se pregăteşte la rece. Făina trebuie să fie de bună calitate. Untul să fie proaspăt şi fără zer. Apa să fie călduţă şi în ea să se dizolve şi sarea.
Se pune făina pe planşeta de aluat, se face o adâncitură în mijloc ţi se toarnă câte puşină apa amestecând cu o furculiţă până se obţine o cocă mai mult moale şi bine frământată.. se strânge în formă de minge şi se lasă 15 minute să se odihnească acoperită. Între timp se pregăteşte untul presându-l bine ca să iasă zerul, apoi se modelează în formă de pătrat. Se presară puţină făină pe planşetă, se întinde o foaie de 1,5 cm grosime şi în mijlocul foii se pune untul, peste unt se strâng marginile foii, în formă de plic şi se dă la rece pentru 15 minute, apoi se pune aluatul din nou pe planşetă presată cu puţină făină..aşa cum este împăturit aluatul se pune pe mijlocul lui sucitorul şi se întinde apăsând peste foaie. Se întinde în formă dreptunchiulară şi să fie pete tot la fel de groasă. Apoi se împătureşte în trei părţi egale astfel că partea din stânga să se suprapună peste două treimi din suprafaţa foii şi partea din dreapta se suprapune peste partea din stânga şi se dă din nou la rece. Această operaţie de întins cu sucitorul şi împăturire se repetă de 3 - 4 ori, cu pauză de răcire şi de fiecare dată se împătureşte invers.
Apoi se întinde foaia de circa 3 mm grosime, se taie în dreptunghiuri mici, se pune în mijlocul lor o linguriţă de umplutură, se întorc marginile dreptunghiului peste umplutură în aşa fel încât marginile să fie suprapuse exact.
E foarte uşoară reţeta...credeti-mă!!
- 500 grame unt
- 500 grame făină
- un pahar cu apă
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE
Aluatul se pregăteşte la rece. Făina trebuie să fie de bună calitate. Untul să fie proaspăt şi fără zer. Apa să fie călduţă şi în ea să se dizolve şi sarea.
Se pune făina pe planşeta de aluat, se face o adâncitură în mijloc ţi se toarnă câte puşină apa amestecând cu o furculiţă până se obţine o cocă mai mult moale şi bine frământată.. se strânge în formă de minge şi se lasă 15 minute să se odihnească acoperită. Între timp se pregăteşte untul presându-l bine ca să iasă zerul, apoi se modelează în formă de pătrat. Se presară puţină făină pe planşetă, se întinde o foaie de 1,5 cm grosime şi în mijlocul foii se pune untul, peste unt se strâng marginile foii, în formă de plic şi se dă la rece pentru 15 minute, apoi se pune aluatul din nou pe planşetă presată cu puţină făină..aşa cum este împăturit aluatul se pune pe mijlocul lui sucitorul şi se întinde apăsând peste foaie. Se întinde în formă dreptunchiulară şi să fie pete tot la fel de groasă. Apoi se împătureşte în trei părţi egale astfel că partea din stânga să se suprapună peste două treimi din suprafaţa foii şi partea din dreapta se suprapune peste partea din stânga şi se dă din nou la rece. Această operaţie de întins cu sucitorul şi împăturire se repetă de 3 - 4 ori, cu pauză de răcire şi de fiecare dată se împătureşte invers.
Apoi se întinde foaia de circa 3 mm grosime, se taie în dreptunghiuri mici, se pune în mijlocul lor o linguriţă de umplutură, se întorc marginile dreptunghiului peste umplutură în aşa fel încât marginile să fie suprapuse exact.
E foarte uşoară reţeta...credeti-mă!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu