
INGREDIENTE
- un kilogram de burtă pe jumătate fiartă
- 2 ardei iuţi întregi (muraţi)
- o găletuţă de smântână de la Danone
- 8 gălbenuşuri de ou
- 2 morcovi potriviţi
- o căpăţână de usturoi
- o lămâie
- ulei
- 3 cuburi de Knorr
MOD DE PREPARARE
Într-o oală se pune burta la fiert. Când este fiartă, se spală bine şi se alsă puţin la scurs.
În altă oală se bagă cele 3 cuburi de Knorr, ardeii iuţi,lămâia tăiată in două şi se lasă la fiert.
Gălbenuşurile se bat bine cu mixeru împreună cu smântâna. În smântână se adaugă treptat câte puţină zeamă din zeama obţinută, apoi se toarnă în oală.
Se mai lasă putin la fiert la foc mic.
Morcovii şi usturoiul dat pe răzătoarea cea mai mică se prăjesc într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie cu un deget mai mult decât morcov.
Când sunt dinstuite bine, se strecoară printr-o strecurătoare foarte deasă şi mică direct în oala de pe foc. Se adaugă şi burta şi se ia de pe foc.
POFTĂ BUNĂ!!!!
- un kilogram de burtă pe jumătate fiartă
- 2 ardei iuţi întregi (muraţi)
- o găletuţă de smântână de la Danone
- 8 gălbenuşuri de ou
- 2 morcovi potriviţi
- o căpăţână de usturoi
- o lămâie
- ulei
- 3 cuburi de Knorr
MOD DE PREPARARE
Într-o oală se pune burta la fiert. Când este fiartă, se spală bine şi se alsă puţin la scurs.
În altă oală se bagă cele 3 cuburi de Knorr, ardeii iuţi,lămâia tăiată in două şi se lasă la fiert.
Gălbenuşurile se bat bine cu mixeru împreună cu smântâna. În smântână se adaugă treptat câte puţină zeamă din zeama obţinută, apoi se toarnă în oală.
Se mai lasă putin la fiert la foc mic.
Morcovii şi usturoiul dat pe răzătoarea cea mai mică se prăjesc într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie cu un deget mai mult decât morcov.
Când sunt dinstuite bine, se strecoară printr-o strecurătoare foarte deasă şi mică direct în oala de pe foc. Se adaugă şi burta şi se ia de pe foc.
POFTĂ BUNĂ!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu