miercuri, 1 decembrie 2010

Lasagna cu macaroane





Ingrediente umplutură :

- 2 morcovi
- două cepe mijlocii roşii
- 1/2 păstârnac
- 4-5 căţei de usturoi
- o pungă de macaroane lungi
- 1 şi 1/2 rişii cu pulpă la conservă
- 1 kg carne tocată de vită
- 130 ml de vin roşu
- condimente
- pătrunjel verde

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb, apoi se pun intr-o alta apă mai rece cu puţin ulei şi se lasă până trebuiesc aşezate în tavă.
Cepele, usturoiu, morcovii, păstârnacu şi pătrunjelul se taie mărunt şi se pun în câte un vas fiecare. Conservele de roşii se pun într-un castronel şi se lasă să se aşeze.
Într-o tigaie cu foarte puţin ulei, se căleşte ceapa, usturoiul, ţelina şi morcovii pe foc mic cca 10 minute.
După 10 minute se adaugă şi carnea tocată şi se prăjeşte. Atenţie, amestecati des în carne!!!
Se adaugă rişiile cu jumătate din sucul lăsat şi vinul.
Când este aproape gata se sărează şi se piperează după gust, apoi se adaugă si pătrunjelul tocat. Se mai lasă să fiarba încă vreo 10 - 15 minute

Ingrediente sos alb (sos bechamel):

- 50 grame de unt
- 50 grame de făină
- 100 ml de smântână
- 650 ml de lapte
- sare şi piper

Mod de preparare sos:

Untul se topeşte, se adauga cele 50 de grame de făină şi se căleşte puţin, se adaugă laptele şi smântâna.
Sosul se lasă să fiarbă moale cca 10 minute amestecând una-ntruna. Se sărează şi se piperează după gust.
Cuptorul se încinge la 150 - 200 de grade

Pregatirea tăvii

Într-o tavă se adaugă jumătate din sosul alb, un rând mai gros de macaroane, carnea şi iar un rând mai gros de macaroane şi deasupra celălantă junătate de sos.
Peste se rade caşcaval.
Se dă la cuptor pentru cca 30 de minute


Originala AICI
POFTĂ BUNĂ!!!!

Un comentariu:

Laura spunea...

Bun, bravo, vad ca aici ai stiut sa treci linkul.
De ce te incapatanezi insa sa scoti poza de la prajitura cu mac???
Chiar vrei sa te raportez la Google?!