vineri, 15 aprilie 2011

Nuci vieneze caramelizate


Aveți nevoie de:

- 300 grame de miez de nucă jumătăți
- 100 grame de biscuiți de ovăz
- 200 grame de zahăr
- 100 mililitri de apă
- 100 grame miez de nucă pentru ornat


Mod de preparare:

Într-un vas pui apa cu zahărul și le lași la foc mic, amestecând continuu să se topească, apoi adaugi jumătățile de miez de nucă și lași să fiarbă până scade apa și nucile se rumenesc ușor.


așa arată apa cu zahărul înainte de a adăuga nucile...


Între timp, sfărâmi biscuiții și îi adaugi peste compoziția de caramel cu nuci.
După ce a scăzut lichidul, răstorni amestecul pe un platou și-l întinzi repede ca să nu se lipească nucile între ele.
Apoi presari repede miezul de nucă, fără să se lipească de caramel. Servești după ce s-a răcit.
Este un desert ideal împreună cu o cafea fierbinte sau se pot servi după-masă, la gustarea de la ora 5, cu o ceașcă de ceai fierbinte și aromat.


Niciun comentariu: