sâmbătă, 14 mai 2011

Ouă de ciocolată




Aveți nevoie de:

- coji de ou
- ciocolată amăruie pentru topit
- 500 mililitri de frișcă lichidă
- 100 grame de nucă
- un plic de gelatină albă
- 50 de grame de zahăr

Mod de preparare:

Cojile de ou trebuie spălate bine și lăsate să se usuce ca să se ducă coaja jos fară probleme... Deci dacă vreți să le faceți, strângețile din timp.

așa arată cojile mele de ou gata uscate... :D

Se topește ciocolata , se pune cu lingurița în interiorul oului și răsucim oul pe toate părțile, ca să-i îmbracăm pereții în ciocolată.
Le așezăm într-un suport, le mai întoarcem câteodată ca să nu se lase multă ciocolată pe fund și când s-au întărit, mai repetăm încă o dată operațiunea, deci să fie două straturi de ciocolată.
La fel se procedează și cu cele albe doar că la astea va fi nevoie de trei straturi, ciocolata albă este mai prețentioasă .

Se umple cu frișca bătută încorporată și gelatina în ea...
Se caramelizează nucile cu cele 50 de grame de zahăr și se încorporează în frișcă...

Am mai topit puțină ciocolată, am pus capacul și am lăsat la frigider până s-a întărit bine.

Se desface coaja cu grijă , cu cât e ciocolata mai întărită, cu atat se desfac mai ușor.

Sunt taree bune și de mare efect...

Niciun comentariu: