
Aveți nevoie de:
Pentru blat:
- 100 de grame de biscuiți
- 50 de grame de margarină ,, Rama ,,
- 70 mililitri de compot de ananas
Pentru cremă:
- 500 mililitri de smântână de gătit
- 200-250 mililitri de lapte
- aproximativ 10 grame de gelatină
- 100-120 grame zahărÎn plus:
- un compot de ananas cuburi și încă unul rondele
- 2 plicuri de gelatină de la Dr. Oetker galbenă
Mod de preparare:
Blatul:
Cele 100 de grame biscuiți simpli se sfarmă mărunt...



Crema:
Se pune smântâna la foc mic, după care separat, în laptele încălzit puțin se pune gelatina și se învârte puțin până se dizolvă. Eu am folosit niște gelatină sub formă de foițe.
După aceea, laptele se toarnă peste smântână, împreună cu zaharul.
Se amestecă în continuu până ce compoziția începe un pic să fiarbă.
Se lasă la frigider de seara până a doua zi... cel mai bine ar fi să faceți crema înainte cu o zi de a face blatul de biscuiți ca să fie proaprăt...



Peste ananas se pune cremă iar peste cremă ananasul rondele făcând un model.
Deasupra se pune gelatina făcută exact cum scrie pe ambalaj.

Se mai lasă la frigider până se întărește gelatina.
Este foooarte răcoritoare și foarte bună... yammy :)
POFTĂ BUNĂ !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu