sâmbătă, 14 mai 2011

Tort tropical cu ananas fără coacere




Aveți nevoie de:
Pentru blat:

- 100 de grame de biscuiți
- 50 de grame de margarină ,, Rama ,,
- 70 mililitri de compot de ananas

Pentru cremă:

- 500 mililitri de smântână de gătit
- 200-250 mililitri de lapte
- aproximativ 10 grame de gelatină
- 100-120 grame zahăr

În plus:

- un compot de ananas cuburi și încă unul rondele
- 2 plicuri de gelatină de la Dr. Oetker galbenă

Mod de preparare:
Blatul:

Cele 100 de grame biscuiți simpli se sfarmă mărunt...


exact ca în imagine...

untul și cele 70 de mililitri de compot de ananas se pun într-o crăticioară pe foc mic și se amestecă ușor până se topește toată margarina, apoi se ia de pe foc...

se adaugă biscuiții sfărâmați în lichidul obținut și se amestecă bine... se toarnă amestecul în forma dorită și se apasă bine pe blat ca să fie la fel de gros peste tot, apoi se dă la rece...

Crema:

Se pune smântâna la foc mic, după care separat, în laptele încălzit puțin se pune gelatina și se învârte puțin până se dizolvă. Eu am folosit niște gelatină sub formă de foițe.
După aceea, laptele se toarnă peste smântână, împreună cu zaharul.
Se amestecă în continuu până ce compoziția începe un pic să fiarbă.
Se lasă la frigider de seara până a doua zi... cel mai bine ar fi să faceți crema înainte cu o zi de a face blatul de biscuiți ca să fie proaprăt...



așa arată crema...

se unge un strat subțire de cremă...

după care se pune ananasul cuburi peste cremă.
Peste ananas se pune cremă iar peste cremă ananasul rondele făcând un model.
Deasupra se pune gelatina făcută exact cum scrie pe ambalaj.

Se mai lasă la frigider până se întărește gelatina.

Este foooarte răcoritoare și foarte bună... yammy :)

POFTĂ BUNĂ !!!

Niciun comentariu: