luni, 28 februarie 2011

Piept de pui prăjit cu clătite de cartofi

Combinaţia aceasta este perfectă, totul a ieşit suuper bun, am fost foarte încântată de ce mi-a ieşit :)

Aveţi nevoie de:

- 600 grame de piept de pui dezosat
- un fir de cârnaţ subţire
- un ardei roşu
- o roşie mai mare
- sare/piper
- 5 crtofi mai mari
- 5ouă

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi-l usuci cu prosoape absorbante de bucatărie. Îl tai fâşii, îl baţi cu ciocanul de şniţele şi le condimentezi cu sare şi piper.
Le prăjeşti în trei linguri de ulei pe ambele părţi.

aşa arată pieptul meu de pui prăjit...
Cârnaţu îl tai rondele iar ardeiul şi roşia cubuleţe...

exact ca in imagine...
Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi-i dai pe răzătoarea mare într-un castron.
Condimentezi cu sare şi-i laşi 10 minute... după cele 10 minute îi scurgi binee de zeama lăsată.

După ce i-ai scurs condimentează cartofii cu piper şi adaugă cele 5 ouă... amestecă bine ca să nu rămână albuş pe mărginile castronului...
Încingi puţin ulei într-o tigaie şi cu o lingură din compoziţia de cartofi... le prăjeşti pe ambele părţi, le serveşti împreună cu pieptul de pui...


aşa arată clătita mea de cartofi... :X





o decorezi după preferinţă...




POFTĂ BUNĂ !!!!

Un comentariu:

Mirela Vlăduți spunea...

Foarte fain preparatul, mai ales clatitele de cartofi, sunt tare interesante!