marți, 22 februarie 2011

Pui umplut la cuptor



Aveţi nevoie de:
- un pui întreg
- 3 ciuperci mijlocii
- un fir de praz
- condimente după prefetinţă pentru pui
- două linguri de bulion
- două linguri ulei de măsline
- 300 de grame de ficăţei fierţi
- 100 de grame de orez fiert fără nimic ( apă şi orez )
- două ouă
- pătrunjel verde tocat
- sare, piper pentru amestec după gust

Mod de preparare:
Puiul îl spălăm şi curăţăm bine, apoi scoate-ţi spatele... ( e cam greu, dar o să reuşţi într-un final :p )

cam aşa arată puiul meu fără spate şi curăţat bine...
Într-un castron se toacă ficăţeii fierţi mărunt, cipercile, firul de praz, pătrunjelul verde, apoi se adaugă orezul fiert şi ouăle crude... se amestecă bine totul şi se condimentează după gust...


aşa arată umplutura...
Umplem puiul cu compoziţia rezultată... puiul se unge cu cele două linguri de ulei şi se condimentează după preferinţă ( eu l-am condimentat cu: secretu gustului, oregano, susan, şi bulion ) şi se pune într-o tavă cu 2-3 căni de apă...

şi aşa arată şi umplut... gaura se închide cu ajutorul unor scobitori...


Se serveşte cu cartofi la cuptor sau după preferinţe...

aşa arată puiul final :)

Ne-a plăcut foooarte tare, a fost foarte gustos... ;;)



POFTĂ BUNĂ !!!

Niciun comentariu: